Home КУЛТУРА Кино Четири современи јапонски филма во Кинотеката на Македонија

Четири современи јапонски филма во Кинотеката на Македонија

185
0
SHARE

Кинотеката на Македонија во соработка со Амбасадата на Јапонија во Виена и Јапонската фондација, од денеска до 28 ноември ќе организира Недела на современ јапонски филм.

Во четирите дена со почеток од 20 часот ќе бидат прикажани четири филма жанровски разновидни и снимени во 2013 и 2014 година, а фокусирани на заедничка тема – „Динамична Јапонија“.

Циклусот вечер ќе почне со комедијата „Кралот на извинувањето“ која раскажува за професионален инструктор за извинување, а во наредните ќе бидат прикажани: акцискиот филм „Опасни женски“ – за ученички од средно училиште кои се борат со криминалци, филмот со борачки вештини „Танчарот карате кид“ кој раскажува за атракцијата Ријуку-карате во регионот Окинава, а на 28 ноември – документарецот „Филм за Накамура Канзабуро“ посветен на животот на еден од најголемите јапонски кабуки актери кој почина во 2012 година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here