Драмски театар одбројува 70 дена до 70 години од првата премиера

Драмски театар одбројува 70 дена до 70 години од првата премиера

393
0
СПОДЕЛИ

Драмскиот театар Скопје денеска почнува со 70 дневно одбројување до големиот јубилеј 70 години од првата премиера во НУ „Драмски театар“.

Драмскиот театар – Скопје информира дека по тој повод во следните 70 дена ќе понуди многу содржини.

На 21 април 2016 година, денот кога Драмски театар ќе наполни 70 години ќе биде премиерно изведена претставата „Буре Барут“ од Дејан Дуковски во режија на Сашо Миленковски.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР