Home ИНТЕРВЈУ Интервју со Фрајле, еден од најдобрите акустични бендови на Балканот

Интервју со Фрајле, еден од најдобрите акустични бендови на Балканот

159
0
SHARE

Важат за еден од најдобрите акустични бендови на Балканот со милиони прегледи на „YouTube“.

Четирите ѓоспоѓици од „Фрајле“ беа на гости во Скопје, а причината беше „Златна бубамара на популарноста“ каде добија награда за најдобар бенд на Балканот, а публиката имаше можност 15-тина минути да ужива со нивната музика.

Во интервјуто кое го дадоа за Екстра Ексклузив откриваат за нивниот необичен стил и музиката која ги издвои од останатите.

1.За прв пат ли сте во Скопје?

– Благодарам за гостопримливоста. За прв пат сме во Скопје и навистина градот е прекрасен. Редно беше да дојдеме.

2. Името на вашата група потекнува од германскиот збор „Fraulin“ што значи госпоѓици!

– Исто и кај нас во Војводина, ние имавме дилема како ќе се викаме кога се собравме, и одлучивме, зошто тоа е име кое е можеби од нашиве поднебја, и ете решивме да бидеме госпоѓици, и тоа е име кое не карактеризира нас четири.

3. Госпоѓици и во приватниот живот? Вљубени ли сте?

– Спрема музиката секогаш. Љубовта да е вечна и возвратена.
Инаку ние во 2010 година на Егзит фестивалот и се венчавме за музиката, бевме во венчаници. Прстенот ни е во душа.

4.Препознатливи сте по необичниот начин на облекување…

– Од самиот старт знаевме дека сите четири сме различни, секоја само се окарактеризира себе и тоа го пренесовме на сцена. Е тука се подразбира дека облеката која ја носиме на сцена не е иста со онаа секојдневната.

5.Вашиот музички правец го нарекуваат „Војвоџанско танго“…

– Војвоџанско танго е посебно танго, за кое ние сакаме да кажеме дека е подмачкано со маст од сланина. Тоа е спој од нас четири, тоа што Невена кажа дека сме премногу различни и секоја од нас донесе свој дух во музиката која ја разви целата наша приказна. И ете така се роди војвоџанското танго.

Интервјуто го направи Ване Маркоски, Екстра Ексклузив

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here