Home КУЛТУРА Настани Изложба на ликовни дела од лица со телесен инвалидитет

Изложба на ликовни дела од лица со телесен инвалидитет

282
0
SHARE

Во мултифункционалниот објект Порта Македонија денеска ќе биде отворена изложба на ликовни дела изработени од академски сликари и талентирани лица со телесен инвалидитет, организрана од Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија – Мобилност Македонија.

Ликовните дела се изработени за време на VI-та Меѓународна ликовна колонија во Охрид во организација на Мобилност Македонија.

Целиот проект го стимулира ликовното творештво на лица со телесен инвалидитет кој творат истовремено со академските сликари, и при тоа се анимира и пошироката јавност пред која се промовираат сликарските способности на лицата со телесен инвалидитет.

Нејзиното организирање има претензии да покаже и докаже дека креативните потенцијали на лицата со телесен инвалидитет се многу поважни од предреасудите дека техничката изведба е најважна. вј/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here