Јапонската принцеза поради љубовта ќе остане без титулата

Јапонската принцеза поради љубовта ќе остане без титулата

57
0
СПОДЕЛИ

Внуката на јапонскиот император Акихита се подготвува за свадба и поради љубовта ќе остане без титулата принцеза.

Јапонската телевизија NHK јавува дека принцезата Мако набрзо ќе стапи во брак со Кеим Комуро со кој заедно стидирала на Маѓународнот католички универзитет (ICU) во Токио.

Рекреативниот скијач, виолинист и кувар Комуро 25 годишната принцеза Мако ја запознал пред пет години на забава во Shibuyji, и од тогаш редово се среќаваат.

Од палата Акихита не ја потврдуваат информацијата за мажењето на принцезата Мако.

Женските членови на јапонската монархија имаат почесна титула принцеза, но не стануваат владетели. Со мажењето остануваат без таа титула.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР