Home КУЛТУРА Почнува 16. „Зимски Салон“

Почнува 16. „Зимски Салон“

225
0
SHARE

Во Чифте амам денеска ќе биде отворена 16. меѓународна ликовна манифестација „Зимски Салон“ на Друштвото на ликовните уметници на Македонија (ДЛУМ).

Со годинашниот „Зимски салон“ почнува прославата на 70-годишниот јубилеј на ДЛУМ.

Прикажани ќе бидат 45 дела од домашни творци и селекција од гости-автори од повеќе европски земји.

Куратор е Хелена Фенцлова од Република Чешка која, инспирирана од географските карактеристики на Македонија, како и од разноликоста на индивидуалните интелектуални дејствија, како тема за изложбата ја одбра „Нивоа на нашата свест“.

„Зимски Салон“ , основан во 1991 година, е единствена манифестација од овој вид во Македонија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here