Тагови Постови тагирани со "виенски бал"

Таг: виенски бал

Да расчистиме уште на почеток, содржината од текстот што ја читате во продолжение нема никакви претензии за навреда или повреда на нечиј вкус или...

Во организација на Здружението за културна соработка „Јохан Штраус“, а под покровителство на Австриската амбасада денеска во Скопје традиционално по 14. пат ќе се...

Здружението за културна соработка „Јохан Штраус” на 23 март ќе го организира 14. Виенски бал, кој ќе се одржи во х. „Александар палас“ под...

Најпознатиот концерт на класична музика во светот, Новогодишниот концерт на Виенската филхармонија ќе биде посветен на традиционалните валцери на семејството Штраус, но и на...