Внимавајте: Нутелата е канцерогена !

Внимавајте: Нутелата е канцерогена !

36
0
СПОДЕЛИ

Компанијата Фереро започна рекламна кампања за да ги убеди потрошувачите дека нивните производи на чело со Нутелата не се канцерогени.

Производителот на Нутела се бори со обвинувањата дека маслото од палма и сремот од лешник можат да предизвикаат рак.

Маслото од палма се наоѓа во стотина производи на компанијата, но Нутела предизвика најбурни реакции.

нутела

Фереро инсистира да го задржи маслото од палма во своите производи, и покрај обвинувањата дека тоа не е безбедно.

„Правењето на Нутела со помош на друго масло би довело до замена на оригиналниот производ, што би значел чекор назад“, изјавил менаџерот на Фереро.

нутела

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР