Home INFO Ѓорѓе Балашевиќ оставил непроценливо богатство, семејството сите негови необјавени дела ќе ги...

Ѓорѓе Балашевиќ оставил непроценливо богатство, семејството сите негови необјавени дела ќе ги објави на едно место

реклама:Лето во Банско

Кантавторот Ѓорѓе Балашевиќ во животот објави стотина песни, два романи и збирка поеми и уште многу материјали кои изминатите години ги пишувал и за жал не успеал да ѓи објави, кои по се изгледа ќе стигнат до обожавателите и почитувачите на неговиот лик и дело благодарение на блиските.

Извор близок на семејството изјавил за медиумите дека Ѓорѓе бил навистина инспириран и продуктивен и дека сеуште не се знае бројот на делата кои во меѓувреме ги напишал, но затоа семејството се надева дека ќе успее сите нив да ги срочи во едно издание кое би го објавиле откако малку ќе се совземат.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------