Home LIFE STYLE Љубов и секс 20 реченици со кои се решаваат љубовните расправии

20 реченици со кои се решаваат љубовните расправии

SHARE

Расправиите со партнеротне се ништо невообичаено.

Сепак, инатот, лутината и погрешниот избор на зборови можат само да ја закомлицираат работата уште повеќе.

За да спречите вашата расправија да прерасне во раскинување, пронајдете ги вистинските зборови со кои ќе ги „смирите страстите“.

Сред жестока расправија многу е тешко да се запре се. Но, ако навистина сакате да ја смирите ситуацијата, мора да размислите за тоа што следно ќе изговорите затоа што само така ќе се ослободите од несогласувањата.

Ова се 20 фрази кои жените најчесто ги користата за време на расправиите со партнерот:

1. Обиди се да се ставиш во моја позиција.

2. Чекај, сепак малку претерав.

3. Не барам од тебе да го решиш мојот проблем, но полесно ми е кога имам на кого да му се издерам.

4. Те молам сослушај ме до крај, ова ми е многу важно.

5. Гледам дека си во тешка ситуација.

6. Имаш право, не сум размислувала за тоа на тој начин.

7. Можеби не сум во право.

8. Ок. Ајде да се согласиме да не се расправаме во врска со тоа.

9. Тоа не е само твој проблем, тоа е наш проблем.

10. Мислам дека воопшто не го цениш моето мислење.

11. Тоа веќе не е тема на расправа.

12. Ок, ме убеди.

13. Те молам, зборувај со мене.

14. Знам дека не си виновен.

15. Не сакав така да излезе.

16. Добро, и јас сум виновна.

17. Зошто воопшто се караме околу тоа?

18. Што да направам за да ја поправам ситуацијата?

19. Извини.

20. Те сакам.

РЕКЛАМИ:
Loading...