Home INFO Ја заинтригира јавноста: Еве како Џеф Безос ги одгледува своите деца

Ја заинтригира јавноста: Еве како Џеф Безос ги одгледува своите деца

реклама:SANSIRO

Начинот на кој Џеф Безос и неговата поранешна сопруга ги одлгедувале своите четири деца ја заинтригира јавноста.

Во едно интервју Безос, кој важи за најбогатиот човек на планетава истакнал дека на неговите деца им било допуштено од четиригодишна возраст да играат со ножеви а веќе од седмата година и да ракуваат со електрични алати.

Според Џеф, на овој начин на децата им се овозможува да превземат ризик, да се потпрат на себеси и да учат да се снаоѓаат, а ова го смета за основна особина во деловниот но и во секојдневниот живот.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------