Home ЗАБАВА Занимливости Ако мислевте дека женскиот знак за тоалет е во фустан, не сте...

Ако мислевте дека женскиот знак за тоалет е во фустан, не сте во право

SHARE

При влегување во тоалет на јавно место прво нешто што забележувате е знакот на вратата кој означува машки и женски тоалет.

Знаците се разликуват по неколку критериуми, но најчесто по облеката која ја „носат“.

Женското човече носи фустан, додека машкото панталони.

Но, оваа перцепција ќе ви ја промени компанијатља Аксософт од Аризона, која започна кампања со која сака да ги изедначи жените во одредени „машки“ професии.

Таниа Катан од компанијата вели дека женскиот знак никогаш не носел фустан, туку наметка од супер херој.

Со ова тие сакаат да потенцираат дека жената е „супер херој“, а со кампањата да го актуелизираат прашањето за прифаќање на жената и во машките професии.

wc

РЕКЛАМИ:
Loading...