Home ЗАБАВА Гаџети Apple со промени: Новиот телефон нема да се вика iPhone 7

Apple со промени: Новиот телефон нема да се вика iPhone 7

SHARE

Компанијата Apple наводно размислува да го промени стариот начин на именување на телефоните.

Па така можеби овогодинешниот модел нема да се вика iPhone 7.

Поминаа скоро 9 години откако Apple го претстави првиот iPhone, а оваа година според информацијата објавена од macrumors.com новиот модел може да има друго име.

iPhone 6

Macrumors.com шпекулира дека новиот модел може да се вика iPhone Pro.

Ако досегашните гласини излезат точни новиот модел нема да донесе никакви револуционерни променi, a ќе има сличен дизајн како iPhone 6.

Останатите гласини кажуваат дека новиот iPhone ќе има редизајнирана линија на антената и dual-камета на “Plus” моделот.