Home ЗАБАВА Интернет Чуден херцеговски свадбарски обичај го „запали“ интернетот

Чуден херцеговски свадбарски обичај го „запали“ интернетот

SHARE

На овие простори постојат разни обичаи за венчавка – од купување на невестата, пукање во јаболко, и разни други работи, но времинњата се менуваат, а со тоа и самите обичаи.

Модерните времиња носат и некои современи обичаи во стилот на „пеколни улици“, барем кога се работи за сватовите од селото Градач во Широки Брег.

Откако сватовите ја купија невестата и тргнаа кон црквата, решиле да направат нешто и за камерите, но и нешто што младите генерации веројатно ќе го „посвојат“ како дел од модерната традиција – „палење гуми“.

Оваа снимка благодарение на социјалните мрежи го обиколи светот, а само на Фејбук има преку два милиони прегледи.

РЕКЛАМИ:
Loading...