Home INFO Чудо во Црна Гора: Вода извира од дрво

Чудо во Црна Гора: Вода извира од дрво

SHARE

Во селото Диноша во Црна Гора се наоѓа дрво од кое извира вода. Локалното население е убедено дека овој феномен е дар од Бога и од мајката природа. Под стеблото на дрвото се наоѓа извор на вода која својот пат го нашла токму низ шуплините на ова дрво.
Овој природен феномен е доста редок најчесто е предивикан од обилни дождови, кои ги преплавуваат подводните извори, па дополнителен притисок ја поттиснува водата на површината, низ корењата на дрвото.
Дрвото прикажано на видеоснимката е шупливо, па водата буквално се излива од него.
Локалните велат дека овој феномен постои веќе 20 години, можеби и подолго, а дрвото е старо околу 100 до 150 години.

РЕКЛАМИ:
Loading...