Home КУЛТУРА Драмски театар одбројува 70 дена до 70 години од првата премиера

Драмски театар одбројува 70 дена до 70 години од првата премиера

SHARE

Драмскиот театар Скопје денеска почнува со 70 дневно одбројување до големиот јубилеј 70 години од првата премиера во НУ „Драмски театар“.

Драмскиот театар – Скопје информира дека по тој повод во следните 70 дена ќе понуди многу содржини.

На 21 април 2016 година, денот кога Драмски театар ќе наполни 70 години ќе биде премиерно изведена претставата „Буре Барут“ од Дејан Дуковски во режија на Сашо Миленковски.

РЕКЛАМИ:
Loading...