Home КУЛТУРА Кино Филмот „До балчак“ вечер ќе се прикаже во Советот на Европа во...

Филмот „До балчак“ вечер ќе се прикаже во Советот на Европа во Стразбур

SHARE

Во киносалата на Советот на Европа во Стразбур вечер ќе биде прикажан филмот „До балчак“ на режисерот Столе Попов, во рамки на одбележувањето на јубилејот 20 години од пристапувањето на Република Македонија кон Советот на Европа.

На проекцијата, која ја организира Постојаната мисија на Република Македонија при Советот на Европа, ќе присуствува актерот Сашко Коцев кој во филмот ја игра главната машка улога.

РЕКЛАМИ:
Loading...