Home СПОРТ Газдите на Ливерпул велат: Кога го купувавме клубот, не знаевме дека е...

Газдите на Ливерпул велат: Кога го купувавме клубот, не знаевме дека е толку слаб

SHARE

Сопственици на Ливерпул се акционерите на The Fenway Sports Group, кои не посетија нитуа една средба на Ливерпул пред да го купат во 2010 година.

“Не ја проценивме правилно ситуацијата и загубивме могу пари во првите години, бидејќи моравме да вложиме многу повеќе пари во екипата од планираното. Испадна дека нивото на екипата беше многу ниско и моравме да вложиме пари за да ги стабилизираме доходите. Сметавме дека и овде можеме да го примениме искуството од Босто Ред Сокс, но во Премиер-лигата тоа не ни успеа целосно.

Ливерпул тогаш беше на 17-то место, со малку топ фудбалери како Стивен Џерард, додека Фернандо Торес и Пепе Реина веќе го поминаа зенитот на својата кариера.

Претходно никој од нас не посети натпревар на Ливерпул, а потоа отидовме и гледавме една средба, која не не воодушеви“, велат претставници на The Fenway Sports Group во разговор со Liverpool Echo.

Повеќе на www.sportmax.mk

РЕКЛАМИ:
Loading...