Home INFO Ги запрепасти фановите: Здравко Чолиќ во младоста го направил ова (видео)

Ги запрепасти фановите: Здравко Чолиќ во младоста го направил ова (видео)

реклама:ХитКујна канал

Во јавноста осамна видео кое ги изненади фановите на популарниот Здравко Чолиќ.

Тој е едно од најпознатите музички имиња на Балканот, но дали знаете дека тој се обидел да направи интернационална кариера?

Здравко помеѓу 1974-та и 1978-ма година објавил неколку песни на англиски и германски јазик, а имал потпишано неколку договори со странски издавачки куќи.

Со оглед на тоа што неговото име било тешко да се изговори, тој имал свое уметничко име кое било Дравчо.

Неговите синглови на англиски се „Madre Mira“ и „Light Me“, додека на германски ги снимил песните „Rock ‘n’ Roll Himmel“ и „Alles was Ich Hab“.

РЕКЛАМИ:„ЛОТУЛС - МАКИТА ПРЕЗЕНТАЦИЈА“