Home LIFE STYLE Грозно фото: Што ќе им се случи на вашите заби ако секој...

Грозно фото: Што ќе им се случи на вашите заби ако секој ден пиете Кока Кола

SHARE

Кока Кола е еден од омилените пијалоци на луѓето во светот, но после овие фотографии веројатно ќе се замислите пред повторно да пиете.

Веќе многу добро знаете дека во една лименка од газираниот сок има седум лажици шеќер.

И дали некогаш сте се запрашале што ќе им се случи на вашите заби ако секој ден барем еден месец комзумирате по една лименка Кока Кола или повеќе?

На ова прашање дава одговор стоматологот Том Биерман и неговото истражување.

Тој ставил по еден заб во чаша полна со обична и диетална Кока Кола, а резултатите по еден месец биле неверојатни.

Забот кој бил во Кока Кола е црн, додека тој во диеталниот сок е малку подобар односно пожолтен.

Том тврди дека ова ќе се случи и со вашите заби ако секојдневно конзумиртате Кока Кола односно внесувате премногу шеќери.