Home ЗАБАВА Хепенинг што ќе ја одбележи 2017: Нови напади врз приватните фотографии на...

Хепенинг што ќе ја одбележи 2017: Нови напади врз приватните фотографии на македонските јавни личности!

SHARE

Да, за публиката и верните фанови на познатите личности вакви фотографии би биле убер-забавна содржина, несекојдневна журка за споделување и коментирање, увид во тоа „какви се навистина“ оние на кои им се восхитуваме!

Сè додека не помислиме како би ни било нам – кога би ни се случило истото?!?

Без разлика дали сме на ударот на јавната критика или едноставно користиме паметен телефон, потполно еднакво сме изложени на опасност од  хакерите и нивните злонамерни активности со единствена цел – финансиска добивка!

Ако не се нашите интимни фотографии на удар, тогаш се личните податоци, документи, лозинки, банкарски сметки…

Следејќи ја еволуцијата на малициозните софтвери, Македонски Телеком прв воведе интегрирана услуга што го заштитува сообраќајот остварен преку интернет прелистувач.

Единствено безбедносно решение на пазарот, нуди заштита на корисниците од злонамерен софтвер, вируси, крадење на лични податоци (фишинг) или хакирање.

Услугата е едноставна и се активира со само еден „клик“ на интернет прелистувачот, односно страница што нуди активирање на услугата.

Telekom SafeNet на Македонски Телеком функционира без разлика на типот на уредот или оперативниот систем и не бара инсталирање на нов или ажурирање на постоечки софтвер или апликација на вашиот смартфон, таблет или лаптоп.

Корисниците на Smart, Magenta 1 и Magenta 1 Business мобилните тарифи можат да ја активираат услугата и да ја користат бесплатно до крајот на година.

Останати корисници на пост-пејд мобилни тарифи со вклучен интернет имаат можност за бесплатен период од 4 недели, по што ќе може да ја активираат по цена од само 29 денари месечно.

РЕКЛАМИ:
Loading...