Home ЗАБАВА Видео Видео: И мајмуните се љубоморни

Видео: И мајмуните се љубоморни

SHARE

Одличен екперимент, кој беше покажан на глобалната конференција TED (технологија, забава и дизајн), покажува дека мајмуните ги имаат истите чувства како и ние, особено кога се работи за фрустрација.

Два мајмуни извршувале иста задача, но еден цело време добивал кисели краставички, а другиот грозје.

Реакцијата на мајмунот кој добива краставички била неверување, а пота фрустрација следена со гнев.

РЕКЛАМИ:
Loading...