Home INFO И ова се случи – бебе тигарче ,,испратено,, по брза пошта

И ова се случи – бебе тигарче ,,испратено,, по брза пошта

SHARE

Надлешните служби од Мексико пронашле младенче од тигар во пакет испратен по брза пошта.
Никој не можел да претпостави дека во пакетот се наоѓа тигар, се дури кучињата трагачи не го надушкале.
Тигарчето е „испратено“ од засега непознато лице од мексиканската сојузна држава Халиско, а било адресирано до сојузната држава Керетаро. Животинчето било дехидрирано, и веднаш е предадено во центар за заштита на животни. Моментно е во стабилна состојба.
„Пратката“ ги имала сите неопходни документи, но сепак е запленета, според мексиканските закони, испраќањето на животни по брза пошта е забрането.

РЕКЛАМИ:
Loading...