Home INFO Интересен разговор со наш филмски оружар: Како се случи трагдијата со Алек...

Интересен разговор со наш филмски оружар: Како се случи трагдијата со Алек Болдвин и како се корсти оружје на филм во Македонија

реклама:hotel PREMIER

Светската јавност сеуште го коментира немилиот настан кој се случи на снимањето на вестерн филмот “Рѓа”, во кој актерот Алек Болдвин ја уби колешката Халина Хачинс.

Истрагата сеуште е во тек, а трагедијата го наметна прашањето дали и колку се безбедни сцените со оружје на филмските сетови.

Во “Утринска на Телма”, гостуваше Томе Христов, професионален филмски оружар кој откри како се спроведува едно сигурно снимање на сцена каде се употребува оружје.

Христов даде свое видување за трагедијата на снимањето на “Рѓа”, а раскажа и за еден немил настан на снимање од регионотот на кој присуствувал, каде актер поради својата лична невнимателност се здобил со повреда.

Целиот разговор погледнете го во видеото подолу.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------