Home ЗАБАВА Луд Свет Кога девојчињата во Мексико го слават 15-от роденден, тоа изгледа вака

Кога девојчињата во Мексико го слават 15-от роденден, тоа изгледа вака

За секој тинејџер, 18-от роденден е голема работа.

Влегувањето во светот на возрасните е можност да се организира голема забава.

Девојчињата во Мексико не мораат да го чекаат полнолетството, тие своите гламурозни забави ги добиваат веќе на 15 години.

Во Латнска Америка, 15-от роденден на девојчињата се одбележува со гламурозни забави, а поводот е тоа што според нивната традиција, тогаш влегуваат во светот на возрасните.

Тоа е можност за гламурозна прослава, која често е на границата на кичот.

Роденден

Фотографиите кои настанале во мексиканскиот град Монтереј тоа го докажуваат.

„Quinceañera“ како што се вика овој празник, се одбележува без исклучок, а родителите просто се натпреваруваат чија прослава ќе биде погламурозна и поскапа. Не е реткост да мораат да позајмат пари за на својата ќерка да им ја приредат оваа забава.

Оваа прослава подразбира лимузина, често не една, туку неколку во колони, гламурозни фустани и голем број на гости.

Роденден во Мексико

Фустанот е еден од најважните детали кога прославата е во прашање, па му се посветува посебно внимание. Не е реткост двојчињата да бираат фустани по примерот на латино актерките и ѕвездите на мексиканските сапуници. Затоа што овие прослави се слични на они ематурските, така и девојчињата имаат свои партнери кои мораат да ги искомбинираат оделата со бојата на нивниот фустан.

Роденден во Мексико

Роденден во Мексико

Роденден во Мексико

Уште еден од задолжителните детали е кореограф кој треба да води сметка за секој детал, од влегувањето на девојчето во салата, до првиот танц – се да помине како што треба. И кога тортата е во прашање, важи правилото „што поголема, тоа подобро“.

Иако многумина ги критикуваат овие прослави, родителите, а и девојчињата, не се откажуваат до организирањето на оваа прослава. Колку чини, не е важно.

Роденден во Мексико

Роденден во Мексико