Home LIFE STYLE Колку минути вежбање на ден е навистина потребно за да ослабете

Колку минути вежбање на ден е навистина потребно за да ослабете

Најновите истражувања покажале дека минималното дневно вежбање најдобро влијае на вашето здравје, дoдека пак напорните тренинзи овозможуваат минимални или никакви резултати.

Истражувањата покажале дека 15 минути умерено вежбање дневно, што е вкупно 105 минути неделно, е најкраткиот тренинг кој ке делува.

Резултатите од истражувањето се објавени во америчкото медицинско здружение, и покажува поинаков и одличен резултат за разлика од оние кои препопрачуваат 150 минутен дневен тренинг.

тренинг

РЕКЛАМИ:
Loading...