Home INFO Мајка ми имаше плата од две марки: Еве кој и дал пари...

Мајка ми имаше плата од две марки: Еве кој и дал пари на Јелена Карлеуша за првиот албум

SHARE

Јелена Карлеуша честопати знае да ја спомене тешката финансиска состојба во која се наоѓала пред да започне со музичка кариера.

Но малкумуна знаат која пејачка всушност најмногу и помогнала да стане она што е денес.

Во емисијата Ѕвездите на Гранд, пејачката уште еднаш ја потсети јавноста дека не заборава како ја започнала кариерата. Нејзината мајка во периодот на инфлација имаша страшно ниска плата, а за музички албум на Јелена била потребна голема сума на пари, па Драгана Мирковиќ и позајмила пари.

Се сеќавам, во времето на инфлација мајка ми работеше како редио водител и имаше плата од две марки. Албумот чинеше 25000 марки и мојата мајка тие пари ги позајми од Драгана во 1995 – открила Карлеуша и добила огромен аплауз од публиката во студиото.

РЕКЛАМИ:
Loading...