Home ЗАБАВА Занимливости Марулка, Тракторка, Пешкирчо…Листа од најсмешните македонски имиња

Марулка, Тракторка, Пешкирчо…Листа од најсмешните македонски имиња

SHARE

Се почесто сме сведоци на чудните имиња кои холивудските ѕвезди им ги даваат на своите деца, но очигледно и Македонија го следи тој тренд.

Заводот за статистика реши да ги објави најчудните и најсмешните имиња во нашата земја.

Овие имиња навистиа постојат, а некои луѓе ја имале таа несреќа да добијат едно од нив.

Очигледно нивните родители не мислеле на нивната иднина кога им дале вакви имиња:

1. Карфиолка
2. Џингискан
3. Јарго
4. Каранфилко
5. Лимонка
6. Пешкирчо
7. Изворинка
8. Германија
9. Галапчо
10. Маса
11. Микропка
12. Писана
13. Развигорчо
14. Ѕвонче
15. Фивус
16.Кајмакчо
17. Галабинка
18. Марулка
19. Планинка
20. КалистДеца
21. Гродоман
22. Катастрофа
23. Мисирка
24. Собожица
25. Темјаника
26. Бранирод
27. Лустерко
28. Тозо
29. Лигушка
30. Нуца
31. Тиљо
32. Кумјана
33. Лакираде
34. Галабинка
35. Методико
36. Гонца
37. Карма
38. Разменка
39. СпутникДеца
40. Свемир
41. Врпка
42. Пламенко
43. Канаринка
44. Зденка
45. Калеоик
46. Крисула
47. Госпава
48. Веселко
49. Шампион во машка конкуренција – Јамедин (од Џејмс Дин)
50. Шампион во женска конкуренција – Тракторка

Деца

РЕКЛАМИ:
Loading...