Home ЗАБАВА Занимливости На ова лудо дрво растат 40 видови на овошје (видео)

На ова лудо дрво растат 40 видови на овошје (видео)

SHARE

Каде и да најдеш згодно место, тука посади дрво… Така уметникот Сем ван Акен одлучи ова згодно место да искористи за дури 40 овошки.

Поточно, тој посадил едно дрво, но тоа раѓа 40 различни овошја.

Сем ван Акен, уметник и професор од Универзитетот Сиракуза, употребил „чип“ за пресадување со чија помош создал дрво кое раѓа 40 различни видови на овошје.

Ако не верувате, погледнете.

РЕКЛАМИ: ---