Home LIFE STYLE На овој начин победете ја настинката за само една ноќ

На овој начин победете ја настинката за само една ноќ

SHARE

Кога ќе настапат ладните есенски и зимски денови со нив доаѓаат и настинките.

Па ако имунитетот не ви е доволно силен сигурно имате проблем со затнат нос или кашлица.

За оваа сезона да ги избегнете настинките или да се изборите со нив буквално за една ноќ, продолжете да читате.

настинка

Јадете лук

Лукот е моќен антиоксидант со антимикроби и антибиотички својства. Помага кај запушените дишни патишта кои секогаш се пропратени со настинка и грип.

Изедете едено парче лук на секои 3-4 часа и ќе се чувствувате подобро до утрото.

Лук

Обидете се со суплементи

500 до 1000 мг витамин C дневно, е доволно да се справите со настинката. Едноставен начин да бидете сигурни дека доволно го консумирате овој витамин е всушност со суплементи.

Витамин Ц

Јадете пилешка супа

Протеините и минералите од пилешкото бело месо, го зголемуваат имунолошкиот состав, а антиоксидантите кои се отпуштаат за време на варењето на пилешкото месо, хемијски се слични како лекот за бронхитис.

Пилешка супа