Home INFO Науката открива како да препознаете добра личност

Науката открива како да препознаете добра личност

реклама:G Natural

Храната ни дава енергија, но таа е и нашиот извор на среќа.

Кога се „давиме“ во омиленото јадење, чоколадо или слично, се чувствуваме како најсреќните луѓе на светот.

Па лесно е да кажеме дека благодарение на храната можеме да дознаеме многу повеќе за човекот.

Најновото истражување спроведено во Белгија, покажува дека делењето на оброкот со други луѓе е предзнак за добра личност.

Резултатите покажуваат дека личностите кои се спремни да ја делат својата храна, често го отстапуваат своето место на постари луѓе во автобус, секогаш ќе ви понудат помош и тука се за вас.

Експертите тврдат дека луѓето може да имаат многу корист ако одлучат да ја делат својата храна бидејќи така размислуваат правилно.

Иако ова можеби звучи чудно, многу возрасни луѓе сеуште ја немаат научено оваа лекција.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------