Home LIFE STYLE Љубов и секс Не сте за секс?

Не сте за секс?

SHARE

До неодамна се беше во најдобар ред, а одеднаш почнавте да ја губите желбата за секс? Нормално e желбата за секс понекогаш да е помала.

Навиката, потполно познавање на партнерот и заедничкиот живот ја потикнуваат слабата потреба за сексуално зближување.

 

Меѓутоа честото опаѓање на желбата за секс е физиолошка причина, но се толкува погрешно како криза во односот.

Кога жената губи желба за секс? 

После породување: сексуалната желба е помала поради физичките проблеми или поради промената – секојдневната улога на мајка и детето кое дошло во семејството не е воопшто лесно.

Премногу стрес на работа: можеби проблемот е само во уморот или жената ја мачи преголемото чуство на одговорност кон својата работа и семејството, и се плаши дека нема да биде успешна на двете полиња.

Незадоволство и болка: депресијата резултира со губење на желбата за живот и секс. Некој антидепресивни лекови можат уште повеќе да ја успиајт желбата за секс.

Страв од бременост: стравот од непосакувана бременост е поголем од сексуалниот нагон. Понекогаш притисокот може да биде толку јак па жената да не сака да има односи.

Грижа за здравје: гинеколошкиот проблем кој неодамна бил потврден може да предизвика чуство на губење на женственоста, па жената тешко ја прифаќа помислата за блискот и секс со партнерот. Во ваквите ситуации, најпрвин се препорачува да разговарате со вашиот партнер кои се причините поради кои не сте расположени, а потоа размислите за можното решение.

Сексуалната желба може да се тренира, па така немојте да ја губите надежта туку обидете се да најдете начин како повторно да се чуствувате како и порано.

РЕКЛАМИ:
Loading...