Home INFO Неверојатно откритие: На мозокот на детето се гледа дали е сакано или...

Неверојатно откритие: На мозокот на детето се гледа дали е сакано или не!

SHARE

Шокантни снимки покажале како влијае љубовта која му се дава на детото. Неуролозите тврдат дека постои јасна разлика помеѓу мозокот на децата кои се сакани и оние кои не се.

Дури оваа снимка би можела и да е доказ како мајките се грижеле за децата, велат лекарите.

Емоциите на детето – дали му понмагате кога ќе падне, дали му пеете приспивни песни, му велите дека го сакате или гушкате – сето тоа се гледа на неговиот мозок.

Снимката велат покажува и ако детето е злоставувани. Професорот Алан Шор од UCLA изјавил дека ако детето не е третирано со љувов во првите 2 години тоа значително ќе влијае на неговиот развој.

Snimak-mozga-deteta

РЕКЛАМИ: ---