Home ЗАБАВА Занимливости Однадвор оваа црква изгледа нормално, но внатре крие ужасна тајна (фото)

Однадвор оваа црква изгледа нормално, но внатре крие ужасна тајна (фото)

SHARE

Римокатоличката црква која се наоѓа во Чешка е позната под името Гробница на сите светци, затоа што внатрешната на оваа црква е украсена со меѓу 40.000 и 70.000 черепи и коски.

Во 14-от век голем број на луѓе починале од епидемија на чума.

На гробиштата каде што се тие луѓе погребани, изградена е црква во 1.400 година, а сите коски се есхумирани и преместени во капелата во внатрешноста на црквата.

Над илјада скелети висат од плафоните и ѕидовите, составени онака за да сочинуваа вистинско уметничко дело.

Капелата се наоѓа во црквата под главната просторија и поради количината на коски и целокупниот изглед потсетува на мавзолеј.

Ова необично здание е едно од најпопуларните туристички локалитети во Чешка.

РЕКЛАМИ:
Loading...