Home INFO Официјалниот список на учесници на Евровизија: Нашата Андреа настапува во втората полуфинална...

Официјалниот список на учесници на Евровизија: Нашата Андреа настапува во втората полуфинална вечер

реклама:hotel PREMIER

Според официјалниот список на учесници и реден број на настапување на овогодинешната Евровизија, нашата претставничка Андреа ќе се натпреварува во втората полуфуинална вечер.

Андреа ќе настапи на 11 мај 2022 година и тоа единаесетта од вкупно 17 натпреварувачи.

Андреа ќе се бори за пласман во финалето со Финска, Израел, Азербејџан, Грузија, Малта, Сан Марино, Австралија, Кипар, Ирска, Србија, Естонија, Романија, Полска, Црна Гора, Белгија, Шведска и Чешка.

Во првата полуфинална вечер на 10 мај ќе се натпреваруваат Албанија, Литванија, Швајцарија, Словенија, Хрватска, Украина, Бугарија, Молдавија, Португалија, Австрија, Грција, Норвешка и Ерменија.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------