Home INFO Ова апче мора да го имате дома! Ќе ве спаси од многу...

Ова апче мора да го имате дома! Ќе ве спаси од многу маки

484
0
SHARE

Медицинскиот јаглен апсорбира речиси се што сте примиле во желудникот или цревата.
Неселективно за себе врзува голем број органски и неоргански отрови, дури над 60% од присутните токсини, микроорганизми и лекови. Истовремено сам себе не се ресорбра и не оди во метаболизмот бидејќи заедно со врзаните отрови се исфрла од организмот.
Овој јаглен е сосема безопасен и нема нус појави. Може да го користат и деца но не помлади од 3 години .
Активниот јаглен може да се користи при обилни оброци кои го отежнуваат варењето на храната. Меѓутоа бидејќи активниот јаглен врзува речиси се, дури и хранливите материи и витамините на кои ќе наиде, не се препорачува за долготрајна употреба.
Активниот медицински јаглен се употребува во следниве случаии:
– акутно труење со перолално внесен лек или отров (аналгетици, антипиретици, седативи, хипнотици, антиепилептици, трициклични антидепресиви, кардиотоноични гликозиди, сулфонамиди, хинин, теофилин, никотин);
– алиментарни труења;
– проливи;
– надуеност.
Лекот не треба да се пие со млеко. Исто така, треба да се внимава пациентот да не го вдиши лекот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here