Home INFO Ова се фобии на 21 век! Дали и вие се плашите од...

Ова се фобии на 21 век! Дали и вие се плашите од ова?

реклама:Велигден со Стаф

Страв од затворен простор, хомосексуалци, непознати луѓе се само некои од стравовите кои луѓето ги имаат. Со напредокот на социјалните прилики, технологијата и општо напредокот на човештвото, и фобиите стануваат помодерни.

Така, во 21-от век луѓето се плашат од се и сешто. Еве кои се топ 10 најбизарни модерни фобии кои добиле и стручни имиња:
1.Страв дека луѓето зборувале за вас, па престанале кога вие сте влегле во просторијата (антефамафобија)
2. Страв од јавни тоалети (форлатрифобија)
3. Страв од испитување на јавното мислење на улица (генвиафобија)
4. Страв од појавување во иста облека како и некој друг (идемофобија)
5. Страв дека секој има подобар мобилен од вашиот (обсолетофобија)
6. Страв дека не сте го затвориле тоа што сте го работеле на компјутерот (пердетофобија)
7. Страв од несакана пошта (квисквилафобија)
8. Страв од разговор со таксистот (умерсермофобија)
9. Страв дека сте оставиле отклучено (вапорфобија)
10. Страв од зборување странски јазик (перелингвафобија).

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------