Home INFO Овде гинат по десетици луѓе годишно (ВИДЕО)

Овде гинат по десетици луѓе годишно (ВИДЕО)

SHARE

Планинскиот превој Зоји Ла се наоѓа на Хималаите, долг е девет км, а е составен дел од индискиот автопат 1 Д.
Во некои делови има височина од 3.528 метри, а се смета за спасувачка зона меѓу регионот Ладак и долината Кашмир.
Ова е најопасен пат на светот каде годишно гинат десетици луѓе.
Причина за тоа се временските услови, но и теренот на кој патот е изграден.

РЕКЛАМИ: ---