Home INFO Овие правила за клима уредот мора да ги почитувате

Овие правила за клима уредот мора да ги почитувате

SHARE

Летните денови во последниве неколку години се незамисливи без клима уред.

Но користење на клима уредите може да има и негативни последици кои е лесно да се избегнат ако почитувате некои основни правила.

Во спротвино може да заработите хронично воспаление на синуси, главоболка и вкочанети мускули.

Ова се неколкуте закони кои мора да се почитуваат при користење клима уреди.

1.Разликата помеѓу надворешната и внатрешната температра не смее да биде преголема, поточно разликата треба да биде од 7 до 10 степени пониска од надвор.Во спротивно може да дојде до шок на организмот кога ќе биде надвор. Долготрајното излагање на ладно го пореметува и метаболизмот.

2. Најздрав начин за престој е просторијата прво да се излади, по што клима уредот може да се исклучи

3.Климата мора редовно да се одржува и чисти

4. Климата не смее да дува директно во вас

5.Обрнете внимание на тоа колку жештина влегува низ прозорецот за време на денот заради поекномично трошење на струја

РЕКЛАМИ:
Loading...