Home ЗАБАВА Луд Свет По венчавка нема WC три дена!

По венчавка нема WC три дена!

SHARE

Во индонезиската заедница Тидонг, младите по венчавката не смеат три дена да одат во WC, ниту пак да излегуваат од дома.

Двојката ја надгледуваат неколку сведоци за да бидат сигурни дека го поминале тестот.

Во тие три дена младите конзумираат само минимална количина на храна и пијалоци.

Ако обичајот се прекрши, тоа не значи дека е крај на бракот, но поголемиот број на младенците го почитуваат овој чуден обичај.

Пред венчавањето, младоженецот во куќата на невестата го носат на носилка.

Наместо младоженецот, прстенот на раката на невестата го става мајка и, а вереникот смее да ја види својата идна сопруга дури откако таа ќе му испее неколку љубовни песни.

Има секакви обичаи, зарем не?

РЕКЛАМИ:
Loading...