Home КУЛТУРА Премиера на „Јов“ во Драмскиот театар Скопје

Премиера на „Јов“ во Драмскиот театар Скопје

SHARE

Во Драмскиот театар Скопје вечер премиерно ќе биде изведена претставата „Јов“ по текст на Венко Андоновски, а во режија на Сашо Миленковски.

Актерската екипа на претставата „Јов“ ја сочинуваат актерите Игор Стојчевски, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Игор Георгиев, Александра Павлова, Емилија Мицевска и Благица Димитровска.

Музиката е на Венко Серафимов, дизајнот на Владимир Симоновски, а кореографијата на Валентин Апостоловски.

Во претставата играат најмладите актери од Драмскиот театар – Скопје.

РЕКЛАМИ:
Loading...