Home КУЛТУРА Премиера на „Петар Пан“ во Театарот за деца и младинци

Премиера на „Петар Пан“ во Театарот за деца и младинци

SHARE

Куклената претстава за деца „Петар Пан“ на режисерот Боњо Лунгов, вечер ќе биде премиерно изведена во Театарот за деца и младинци.

Претставата „Петар Пан“ говори за детето што никогаш не пораснува, за детето кое секој од нас сака да го задржи постојано во себе.

Текстот на претставата е во превод на Трајче Кацаров, музиката е на Михаил Шишков, а автор на кукли, сценографија и костимографија е Дилјана Прванова.

Во претставата учествуваат Ненад Митевски како Петар Пан, Наташа Петровиќ како Венди, Мартин Јорданоски како Капетан Кук, Татјана Павловска Кочовска како Ѕвончица и многу други.

РЕКЛАМИ:
Loading...