Home ЗАБАВА Прочитајте како да имате wi-fi секаде

Прочитајте како да имате wi-fi секаде

SHARE

Најмалку еднаш сте биле надвор од вашиот дом или канцеларија, а сте сакале да завршите некоја работа на вашиот смарт телефон и ви требало wi-fi мрежа.

Ако сте како повеќето луѓе би сакале да имате повеќе опции, а не единствено да истрчате до најблиското кафуле за да најдете hotspot или да се грижите за вашата безбедност на бесплатна wi-фи мрежа.

Пронаоѓачот на Apple Стив Џобс го сакал токму тоа.

Стив Џобс

Џобс постојано размислувал како да најде начин за да им овозможи на сите бесплатен и сигурен пристап до wi-fi мрежа.

Apple и другите произведувачи на бежични рутери направиле концепт на посебна гостинска мрежа.

Како повеќето рутери, така и оној што го имате во вашиот дом има опција да воспостави посебна гостинска мрежа.

Овие гостински мрежи се алатка за воспоставување на широка мрежа од wi-fi hotspots.

Рутер