Home КУЛТУРА Настани Промоција на музејската поставка „Златото на Лихнитида“

Промоција на музејската поставка „Златото на Лихнитида“

SHARE

Во Куќата на Уранија во Охрид денеска ќе биде промовирана постојаната музичка поставка „Златото на Лихнитида“.

Поставката содржи повеќе од 400 златни и позлатени предмети откриени на археолошките локалитети во Охрид и охридско со хронолошка припадност од 7 век п.н.е. се до 19 век од нашата ера.

РЕКЛАМИ: ---