Home КУЛТУРА Настани Промоција на романот за деца „Светот на сребрениот кладенец“

Промоција на романот за деца „Светот на сребрениот кладенец“

SHARE

Во Театарот за деца и младинци вечер ќе биде промовиран романот за деца „Светот на сребрениот кладенец“ од Коста Милков, издание на „Метаноја“.

– Ова е приказна за два света, две деца и еден татко кои низ разни искушенија ќе се соочуваат со изборот да му се противстават на злото и да се борат во името на доброто по цена на големи жртви и болка, или, пак, да тргнат по навидум полесниот пат без отпор кој нема да ги чини напор и болка, но ќе ги чини она заради што животот е вреден за живеење: радост и љубов, соопшти издавачот.

Првиот роман за деца на Милков вечер ќе го промовираат Оливера Ќорвезироска и Владимир Мартиновски.

РЕКЛАМИ:
Loading...