Home INFO Ретрограден Меркур: Еве кога доаѓа и на што треба да внимавате

Ретрограден Меркур: Еве кога доаѓа и на што треба да внимавате

реклама:hotel PREMIER

Периодот кој следи, поточно од 9 септември до 2 октомври, не очекува ретрограден Меркур.

Во овој период се создава илузија дека планетата се движи наназад, а астролозите истакнуваат дека тоа може негативно да влијае на нашата енергија, планови и зафати.

Меркур е поврзан со сите работи поврзани со документи, продажба, деловни активности, учење, патување.

Во овој период можно е да имате проблеми со комуникацијата и концентрацијата, многу технички процеси се забавуваат, уредите се расипуваат, информациите се пренесуваат неправилно. Исто така, во односите може да се појават конфликти, расправии, недоразбирања, манипулации.

Во периодот на ретрограден Меркур потребно е да планираме особено внимателно и да внимаваме на одлуките кои ги носиме.

Во овие денови најчесто се препорачува одложување на големи набавки, потпишување важни договори, започнување на некои нови работи и поволно е да се заврши започнатото.

На овој начин се ослободувате од старите долгови и по завршувањето на ретроградниот Меркур, односно кога планетата директно ќе премине во нова фаза од животот.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------