Home КУЛТУРА Настани Се е подготвено за „Златно Славејче – 2012“

Се е подготвено за „Златно Славејче – 2012“

SHARE

Најпопуларниот детски фестивал во Македонија, „Златно Славејче“се подготвува за своето 42-ро издание.

Локацијата и годинава ќе биде Универзалната Сала.

Оваа година златните славејчиња ќе ги претстават најновите детски хитови во периодот од 9 – 14 ноември.

За таа цел, подготвени се нови, досега необјавени 16 композиции во придружба со кореографија како што впрочем и доликува на овој фестивал за детски песни.

Златно Славејче важи за најстар детски фестивал не само во Македонија, туку во целиот регион.

Претставите се закажани од 11:00 и 13:00 часот, секој ден во периодот од 9-14 ноември.

РЕКЛАМИ:
Loading...