Home INFO Секоја десетта жена не зборува со својата свекрва… Еве зошто!

Секоја десетта жена не зборува со својата свекрва… Еве зошто!

реклама:МЕЛЕМ ОД КАНТАРИОН

Најчестите причини за непријателство помеѓу жени и свекрвите се „солењето памет“, мешањето во бракот, образование и финансиите, како и фразите „Во мое време…“ или „Јас би го направила тоа вака …“

Околу 40 проценти од жените имаат лош однос со свекрвата, а многу од нив водат секојдневната борба со „добро намерни“ совети.

Дури една десетина од жените поради честите кавги не разговараат со свекрвата, а најчеста причина за несогласувањата се неговното мешање во бракот и образованието на децата.

Свекрвата најчесто ги изговара фразите како„во мое време…“или „јас би го направила тоа вака …“ најмногу ги иритира жените, а некој одат дотаму, па на својте снаи им даваат модни или финансиски совети, потврдува едно истражување.

Околу половина од мажените жени, велат дека со партнерот најчесто се расправаат поради мешањето на неговата мајка, а 15 проценти од нив дури размислувале за целосно да ги прекинат односите со свекрвата.

РЕКЛАМИ: ----------------------------------------------------