Home INFO Совет од Гордон Ремзи: Еве како за три минути да го одвоите...

Совет од Гордон Ремзи: Еве како за три минути да го одвоите месото од пиле (видео)

реклама:G Natural

Доколку често купувате цело пиле за да го расечете, да ги одвоите деловите и да го замрзнете, овие совети добро ќе ви дојдат.

Најекономично е да се купи цело пиле, а потоа дома да го поделите месото, да го спакувате и замрзнете, па да го користите по потреба.

Најважно е да имате доволно остар нож, па со тоа и целата постапка ќе биде многу полесна и побрза.

Ставете го пилето на работната површина и засечете ја кожичката на батакот, а потоа одвојте ги, а потоа целосно исечете ги (погледнете го видеото).

Завртете го пилето и повторете ја постапката со другиот батак. Батаците можете да ги поделите доколку не сакате цел карабатак.

Крилцата најлесно ќе ги исечете така што ќе ги повлечете и исечете кај зглобовите. Белото месо засечете го по средината, потоа исечете го од страна.

Потрудете се ножот да ви биде доволно остар, чист и сув.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------