Home ЗАБАВА Занимливости Сталин – дечко ипол во млади денови (фото)

Сталин – дечко ипол во млади денови (фото)

SHARE

Јосиф Сталин остана запаметен како тиранин кој сеел страв.

Историјата го памети како сериозен, речиси секогаш намрштен со побелена коса и секогаш средени огрмони бркови.

Сликите од неговата младост се ретки, а оваа сведочи дека бил симпатичен дечко на млади години.

Роден е во Грузија 1878 година, неговиот татко бил кондураџија.

Татко му за време на пијанство го малтретирал, го тепал, а неговите пријатели сметаат дека тоа злоставување го направило цврст и суров, што му создало отпор против авторитет.

РЕКЛАМИ:
Loading...